De Boerderij

De boerderij ligt op 250 meter hoogte in het Toscaanse landschap met een mooi uitzicht over de vlakte. Bij helder weer kan men zelfs de zee zien.

   
  Eigenaar Adriaan Blijenberg woont met zijn gezin in het bovengedeelte van een typisch Toscaans natuurstenen huis. Adriaan is welbespraakt (o.a. in het Nederlands, Duits en Italiaans), maakt graag een gezellig praatje met zijn gasten, leidt ze op verzoek rond en is altijd bereid toeristische informatie te verschaffen. In het vele werk, dat aan de biologische teelt is verbonden, wordt hij bijgestaan door zijn gezinsleden.
   
  Voor eigen gebruik is een halve hectare wijnranken geplant. In bijzondere gevallen, zoals de wijnoogst, doen gasten graag mee aan het oogsten  en verwerken van de druiven. Dit wordt niet alleen steeds een vrolijke boel, maar is ook zeer bevorderlijk voor de onderlinge vriendschap.
         
  Adriaan is een gediplomeerd botanicus. In de tuin vindt men vele soorten uitheemse planten, waaronder palmen, yuca’s en granaatappels. Over het gehele domein vindt men de talloze soorten kruiden, waaraan Toscane zijn bekendheid mede te danken heeft.
       
  Op circa 10 hectaren land staan een kleine 3000 olijfbomen. Er worden diverse soorten groente en fruit gekweekt, o.a. artisjokken, tuinbonen, vijgen, kersen, enz. De antipasti en confitures zijn tot ver over de granzen bekend.